Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis.
Gratis verzending vanaf €25 in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Billink
Een Beginner's Gids voor Het Kleien van Je Auto met Detailing Klei van VCTdetailing

Een Beginner's Gids voor Het Kleien van Je Auto met Detailing Klei van VCTdetailing

minuten lezen
Een van de essentiële stappen in het bereiken van een showroomglans voor je auto is het kleien van het oppervlak. Detailing klei helpt bij het verwijderen van hardnekkig vuil, industriële neerslag, en andere verontreinigingen die vastzitten aan de lak van je auto. In deze gids laten we je zien hoe je je auto kunt kleien met de detailing klei van VCTdetailing, en benoemen we de belangrijke rol van clay lube.

Wat heb je nodig?

  • Detailing klei van VCTdetailing: Kies een klei die geschikt is voor de lak van je auto en de mate van verontreiniging.

  • Clay lube: Dit is een smeermiddel dat het kleien vergemakkelijkt en de wrijving tussen de klei en het oppervlak vermindert. VCTdetailing biedt een hoogwaardige clay lube die perfect samengaat met hun detailing klei.

  • Microvezel doeken: Om de overtollige clay lube en verontreinigingen te verwijderen.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint, zorg ervoor dat je auto grondig gewassen en gedroogd is. Het is belangrijk om te kleien op een schoon oppervlak om krassen te voorkomen.

Stap 2: Klei voorbereiden

Neem een klein stukje detailing klei van VCTdetailing en vorm het tot een platte, ronde schijf. Het is belangrijk om de klei regelmatig te kneden om een schoon oppervlak te behouden terwijl je werkt.

Stap 3: Gebruik van clay lube

Spray een ruime hoeveelheid clay lube op het oppervlak dat je gaat kleien. Dit zorgt voor voldoende smering en voorkomt dat de klei krassen maakt.

Stap 4: Kleien van de auto

Wrijf de detailing klei van VCTdetailing over het ingespoten gebied met lichte druk en in overlappende bewegingen. Je zult merken dat de klei verontreinigingen opneemt terwijl je werkt. Als de klei vuil wordt, kneed het dan opnieuw om een schoon oppervlak te behouden.

Stap 5: Controleren en afnemen

Voel regelmatig aan het oppervlak om te controleren of het glad is. Zodra de klei soepel over de lak glijdt zonder weerstand, en je voelt dat alle verontreinigingen zijn verwijderd, neem dan het gebied af met een schone microvezel doek om overtollige clay lube te verwijderen.

Stap 6: Herhaal indien nodig

Als je auto ernstig verontreinigd is, kan het nodig zijn om het kleiproces opnieuw te herhalen op andere delen van de auto.

Stap 7: Nawaxen

Na het kleien is het raadzaam om het oppervlak opnieuw te wassen en een beschermende Ceramic Sealer aan te brengen om de lak te beschermen en de glans te verbeteren.

Het kleien van je auto met detailing klei van VCTdetailing is een effectieve manier om de lak in topconditie te houden en een professionele afwerking te bereiken. Met de juiste producten en technieken kun je je auto laten stralen als nieuw. Vergeet niet om altijd zorgvuldig de instructies op de productverpakking te volgen voor de beste resultaten.