Ma t/m Vr voor 20:00 besteld, morgen in huis.
GRATIS verzending in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Klarna
Detailing - Hoe Start Ik Met Detailen? [Auto Schoonmaken & Wassen]

Detailing - Hoe Start Ik Met Detailen? [Auto Schoonmaken & Wassen]

minuten lezen
Benieuwd hoe jij zelf kan beginnen met het detailen en wassen van je auto? In deze blog gaan we verder in op welke spullen je nodig hebt als beginner en hoe je deze precies gebruikt. Aan het einde van deze blog heb je genoeg info om je eerste VCTdetailing spullen aan te schaffen!

Wat is detailing precies?

Detailing is het grondig reinigen van een auto of ander voertuig. De naam detailing staat voor het schoonmaken van elk (klein) detail van je auto waardoor deze er weer als fabrieksnieuw uit komt te zien. Een gemiddelde wasstraat maakt je auto ook wel schoon maar veel minder precies en goed dan een echte detailer dit doet.

Welke spullen zijn noodzakelijk als startende detailer?

Het ligt er natuurlijk aan hoe serieus je wil beginnen en of je direct all in wil gaan of rustig aan wil starten. VCTparts bied met de VCTdetailing lijn alle losse producten aan die je nodig hebt. Ook bieden we volledige detailing sets aan tegen een korting.

Starten met Detailing Gids VCTparts

Emmer
Een emmer is handig om je zeep met water in te mengen. Er bestaan speciale detailing emmers maar een goedkope alternatieve emmer voldoet hierin even goed.

Active Shampoo
De Active Shampoo is een perfecte shampoo om je hele auto mee te wassen. Je doet een scheutje in een emmer die half gevuld is met water. Hierna vul je de rest van de emmer waardoor deze lekker gaat schuimen. Eventueel kan je de auto eerst insprayen met Pre Washer om alle vuil en insecten goed los te weken.

Washandschoen
Om de zeep aan te brengen heb je een washandschoen nodig. Deze handschoen is gemaakt van microvezels waardoor je de kans op krassen verkleint. Beweeg nooit in ronde bewegingen maar altijd rechte lijnen van links naar rechts om "swirlmarks" te voorkomen.

Droogdoek
Na het wassen heb je een grote microvezel droogdoek nodig om te gehele auto af te drogen. Heb je dit niet is de kans op waterdruppels die kalk achterlaten groter. We raden dus aan deze wel aan te schaffen.

Ceramic Sealer
De auto is nu schoon maar kan heel snel weer smerig worden. Hierom raden we een Ceramic Sealer aan. De Ceramic Sealer vult de poriën van de lak waardoor er geen water en vuil meer in kan komen. Hierdoor blijft je auto tot wel 3 maand beschermd tegen vuil en water, omdat het minder goed aan de lak kan hechten.

Spray de Ceramic Sealer op de lak en wrijf deze uit met een microvezeldoek totdat deze is opgedroogd. Doe dit nooit in de zon omdat de sealer dan te snel indroogt.

Keramische Seal VCTdetailing Coating Spray Auto
Clean Wheels Velgenreiniger

Voor het reinigen van de velgen heb je de speciale velgenreiniger nodig. Deze zorgt ervoor dat de verbrande remdeeltjes die in de velg vreten losgeweekt worden. Hierna kun je de velgen goed borstelen met een velgenborstel en afspoelen. 

Clean Glass
Met Clean Glass maak je eenvoudig en snel je autoruiten droog. In combinatie met de speciale glasdoek krijg je een perfect glanzende afwerking voor je ramen.

Verder uitbreiden

Denk je nu, dat kan beter? Uiteraard bieden we nog meer detailing spullen aan om je detailing ervaring verder uit te breiden.

Ceramic Shampoo
Wil je nou extra bescherming, gebruik dan eerst de Pre Washer. Gebruk hierna in plaats van de Active Shampoo de Ceramic Shampoo. Deze zorgt al voor een beschermde laag die tot 1 maand kan beschermen. Werk je dit af met Ceramic Sealer heb je tot 3 maand een beschermde lak.

Plastic / Rubber Restore
Restaureer je Banden, Bumper en alle Plastic of Rubberen onderdelen met onze speciale Plastic Restore. Hiermee zorg je dat het plastic niet opdroogt en gaat scheuren. Ook breng je de zwarte kleur van de kunststof terug.

Wrijf deze in met de applicator pad zodat deze mooi en evenredig verdeelt wordt.

Clean Interior
Maak je volledige interieur schoon met de VCTdetailing Clean Interior. Hiermee maak je eenvoudig je dashboard en bekleding schoon. Stof deze eerst even af en spuit vervolgens de Clean Interior op een Microvezeldoek. Wrijf hierna alle gewenste oppervlakken in met deze doek.

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt nu alle kennis om te starten met detailing. Uiteraard is dit nog maar het topje van de ijsberg maar een goed begin is het halve werk.

Mocht je nog vragen hebben over een van onze producten, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ons team zit altijd klaar om advies te geven.