Altijd Gratis verzenden en retourneren
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Klarna
4.8/5 tm-google
Mag ik zomaar een parkeerpaal of parkeerbeugel plaatsen?

Mag ik zomaar een parkeerpaal of parkeerbeugel plaatsen?

minuten lezen
Een parkeerpaal of parkeerbeugel plaatsen. Hoe werkt het, wat zijn de voordelen en mag dit überhaupt?
Lees hier alle benodigde informatie en bekijk ons assortiment aan parkeersystemen.

Een Parkeerpaal of Parkeerbeugel plaatsen

Helaas weten veel mensen dit niet. U komt aan op uw werk of thuis en realiseert zich plotseling dat iemand anders heeft geparkeerd op de parkeerplaats die u wilde. We zien dit maar al te vaak gebeuren op parkeerplekken rondom bedrijven of particuliere parkeerplaatsen in drukke binnensteden. Gelukkig heeft VCTparts hiervoor meerdere oplossingen.

Helaas, de parkeerplaats is niet van u...

Voordat we bij de keuzes komen, eerst het slechte nieuws. Want wist u dat gasten hun auto gewoon op uw "eigen" parkeerplaats kunnen parkeren als deze vanaf een openbare weg bereikbaar is? Het enige tegenargument "het is privégrond" is hier niet relevant. Wat verkeersregels en de handhaving daarvan betreft, is eigendom helemaal niet van belang. Dit betekent dat de bestuurder zich geen zorgen hoeft te maken over wie de parkeerplaats heeft betaald. Iedereen kan zeggen eigenaar te zijn van een parkeerplaats.

Je zou natuurlijk het verkeersbord E01 - Parkeren verboden kunnen plaatsen, zoals we in een eerder blogartikel uitvoerig hebben besproken. Maar als deze parkeerplaats aan de openbare weg ligt, is het niet toegestaan. Bovendien grijpt de politie in dergelijke gevallen slechts in zeer uitzonderlijke gevallen in. Een betere oplossing om foutparkeren tegen te gaan is daarom het invoeren van een parkeersysteem. Dit kan met een parkeerpaal of driepoot. Maar welke oplossing is het beste?


*Klik op de afbeelding om de parkeerpaal te bekijken

Parkeerpaal

Een anti-parkeerpaal is een prima oplossing als u regelmatig ongenode voertuigen op uw parkeerplaats aantreft. Met een parkeerpaal zorgt u ervoor dat alleen personen die toegang hebben tot de parkeerpaal, op de bijbehorende parkeerplaatsen kunnen parkeren. Dit voorkomt dat derden hun auto op uw parkeerplaats parkeren.

Kenmerken (eigenaarssleutel, inklappen en bevestigen)

De parkeerpalen in ons assortiment worden geleverd met sleutel. Alleen de eigenaren of beheerders van deze sleutels kunnen deze palen bijvoorbeeld openen. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld anti-parkeerpalen die met een vrij universele driehoekige sleutel te openen zijn. Wel handig, want met één sleutel kunnen meerdere parkeerpalen worden geopend. Het is niet zo fijn dat zelfs derden met zo'n sleutel aan een sleutelhanger je bericht kunnen openen.

De opklapbare uitvoering van de anti-parkeerpaal wordt tevens geleverd met een verankeringsplaat. De opklapbare parkeerpaal is één van de meest verkochte modellen onder de anti-parkeerpaaltjes en is te vergelijken met een parkeerbeugel. Met een inklapbare verkeerspaal zorg je ervoor dat niemand anders op je eigen parkeerplaats kan parkeren.

Bekijk alle parkeersystemen ►


*Klik op de afbeelding om de parkeerpaal te bekijken

Parkeerbeugel

Een andere oplossing om foutparkeren tegen te gaan is de zogenaamde parkeerbeugel. Een parkeerbeugel sluit uw eigen parkeerplaats af van de openbare weg en voorkomt zo foutparkeren. Hierdoor heeft u altijd een eigen parkeerplaats. Het voordeel van een parkeerbeugel ten opzichte van een parkeerpaal is dat de parkeerbeugel een betere stoot kan weerstaan ​​dan een anti-parkeerpaal. Als je de paal na een aanrijding meestal kunt weggooien, buigt de clip gedeeltelijk mee en kan daarom meestal nog worden gebruikt.

Kenmerken (eigenaarssleutel, inklappen en bevestigen)

Een parkeer beugel zou geen tijdelijke parkeermaatregel zijn als deze niet eenvoudig te monteren zou zijn. Daarom zijn alle standaardbeugels in ons online assortiment inklapbaar met een sleutel. Deze worden aan de grond bevestigd met een verankeringsplaat.

Plaatsen van een parkeerhek of slagboom: wet- en regelgeving

Zoals u hierboven al heeft gelezen, is uw eigen terrein niet uw eigendom. Als u hier echt uw parkeerplaats van wilt maken, moet u deze voor het publiek blokkeren met een parkeerpaal of parkeerbeugel. Maar ondanks dat het uw eigen privéterrein is, kunt u uw parkeerplaats niet zomaar afsluiten. Vaak moet u ook toestemming vragen aan de gemeente.

Dit komt mede door de algemene formule. Het aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van een parkeersysteem gaat ongeveer hetzelfde als het aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van een dakraam. Als je eenmaal groen licht hebt gekregen, houdt niets je gelukkig nog tegen om een ​​parkeerautomaat of parkeerbeugel aan te schaffen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »