Duurzaamheid

Bij VCTparts vinden wij het belangrijk dat we werken aan een groene toekomst. Wij dragen hier graag ons steentje aan bij en vertellen je er op deze pagina meer over.

Duurzame verpakkingen

Bijna alle verpakkingen die wij gebruiken zijn FSC gecertificeerd, we zijn er hard mee bezig om dit voor alle verpakkingen binnen het bedrijf te regelen.

We kopen deze verpakkingen in bij bedrijven die een officieel FSC certificaat in bezit hebben. Hierdoor dragen wij bij aan de bescherming van bossen wereldwijd en daarbij ook aan een leefbare omgeving voor mens en dier. Bekijk het certificaat hier.

sia Abrasives Industries AG: FSC - Forest Stewardship Council     Eco Info - EcoSledge

Het opvulmateriaal wat wij gebruiken is 100% hergebruikt. Dit doen wij door alleen materiaal te gebruiken dat wordt toegezonden door onze leveranciers. Dit bewaren wij en gebruiken we opnieuw voor jouw pakketje! Ook maken wij gebruik van thermische labelprinters die geen gebruik maken van inkt.

Het afval van onze locaties wordt altijd netjes gescheiden en waar mogelijk gerecycled, hergebruikt of natuurlijk verminderd.

Packaging Stock Photos, Royalty Free Packaging Images | DepositphotosPakket verpakken - Parcel International Nederland

Digitalisering

VCTparts onderscheidt zich van de rest, door het papier gebruik zoveel mogelijk te reduceren en grotendeels zelfs compleet te elimineren! Zo zijn onze boekhouding, de klantfacturen, pakbonnen, track&trace codes en order bonnen allemaal digitaal in te zien en niet fysiek. Hierdoor besparen wij enorm veel papier en inkt!

Daarnaast proberen wij de product beschrijving zo duidelijk mogelijk te maken, met veel duidelijke foto's en informatie over de maatvoering en/ of aansluiting. Hierdoor beperken wij het aantal retouren zoveel mogelijk.

De data van alle verkopen wordt ook maandelijks geanalyseerd. Hierdoor kunnen wij het magazijn optimaal benutten en voorkomen wij lege ruimtes die verwarmd en verlicht moeten worden.

Energie verbruik & Automatisering

In het magazijn proberen we ons stroomverbruik zo laag mogelijk te houden. Dit doen wij door enkel en alleen LED verlichting te gebruiken. Ook maken wij gebruik van mini-pc's die minder stroom gebruiken dan normale computers. In de gangen van ons magazijn hangen daarnaast ook bewegingssensoren waardoor de verlichting alleen aan is op de momenten dat dit nodig is voor de werknemers.

VCTparts streeft ernaar om in de toekomst volledig zelfvoorzienend te zijn, doormiddel van zonnepanelen en elektrische voertuigen.