Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis.
Gratis verzending vanaf €25 in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Billink
Welke opties in Autoverzekeringen zijn er en welke heb je nodig

Welke opties in Autoverzekeringen zijn er en welke heb je nodig

minuten lezen
Het is belangrijk om uw auto te verzekeren, zodat u beschermd bent tegen financiële verliezen in geval van ongelukken, diefstal of andere onvoorziene omstandigheden.

Er zijn een aantal verschillende verzekeringen beschikbaar voor uw auto, elk met hun eigen dekking en kosten. Hieronder bespreken we de verschillende verzekeringen die beschikbaar zijn voor uw auto.

Standaard verzekeringen

*Het is verplicht een van deze verzekeringen te hebben als je met je auto op de openbare weg wil rijden.


WA-verzekering

De WA-verzekering, ook wel de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering genoemd, is verplicht voor alle voertuigen in Nederland. Deze verzekering dekt uw aansprakelijkheid voor schade die u veroorzaakt aan andere personen of voertuigen tijdens het rijden.


WA + Beperkt Casco verzekering

WA + Beperkt Casco verzekering: De WA + Beperkt Casco verzekering biedt dekking bovenop de WA-verzekering. Hiermee bent u verzekerd voor schade aan uw eigen voertuig, zoals schade door diefstal, vandalisme, hagel of storm.


All Risk verzekering

De All Risk verzekering biedt de hoogste dekking van alle verzekeringen voor uw auto. Hiermee bent u verzekerd voor schade aan uw eigen voertuig, ongeacht wie er aansprakelijk is. Dit kan inclusief ook schade door eigen schuld.

 

Extra verzekeringen
 


Inzittendenverzekering

De Inzittendenverzekering dekt de kosten van medische behandelingen en eventuele invaliditeit of overlijden van de inzittenden van uw auto in geval van een ongeluk.


Rechtsbijstandverzekering

De Rechtsbijstandverzekering biedt dekking voor de kosten van juridische bijstand in geval van een verkeersconflict of een geschil met uw verzekeringsmaatschappij.


Pechhulpverzekering

Een pechhulpverzekering is een verzekering die u helpt als uw auto vast komt te staan, bijvoorbeeld omdat u lekke band heeft of de accu leeg is. Pechhulpverzekeringen worden vaak door verzekeringsmaatschappijen aangeboden als aanvulling op een bestaande verzekering.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een verzekering afhangt van een aantal factoren, zoals het soort voertuig, de leeftijd en rijervaring van de bestuurder, en de gekozen dekking. Het is raadzaam om verschillende verzekeringen te vergelijken en te overwegen welke de beste optie voor u is.