Ma t/m Vr voor 20:00 besteld, morgen in huis.
GRATIS verzending in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Klarna
Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?

Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?

minuten lezen
Ruitenwissers zijn een belangrijk onderdeel van uw auto, ze zorgen ervoor dat u tijdens slecht weer een helder zicht heeft op de weg. Echter, net als alle andere onderdelen van uw auto moeten ruitenwissers (regelmatig) vervangen worden. In deze blog bespreken we wanneer u uw ruitenwissers moet vervangen en hoe u dit kunt doen.

Ruitenwissers moeten vervangen worden wanneer ze strepen of gaten beginnen te vertonen of wanneer ze slecht functioneren. Dit kan gebeuren na een paar maanden of na een paar jaar, afhankelijk van hoe vaak u de ruitenwissers gebruikt en hoeveel slecht weer u meemaakt. Het is aanbevolen om uw ruitenwissers minstens een keer per jaar te controleren en te vervangen als dat nodig is.

Het vervangen van ruitenwissers is een eenvoudige taak die u zelf kunt uitvoeren. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het vervangen van uw ruitenwissers:

  1. Koop nieuwe ruitenwissers. Dit kan bij uw plaatselijke autodealer of autoparts winkel. Zorg ervoor dat u de juiste maat voor uw auto koopt.

  2. Verwijder de oude ruitenwissers. Dit kan door het trekken van een kliksysteem of door het losdraaien van een bout.

  3. Installeer de nieuwe ruitenwissers. Dit kan door het drukken van een kliksysteem of door het vastdraaien van een bout.

  4. Test de nieuwe ruitenwissers. Zet de ruitenwissers aan en zorg ervoor dat ze soepel bewegen en goed contact maken met de ruit.

Het is ook aan te raden om regelmatig de ruitenwisserbladen te reinigen met water of met een speciale reiniger, dit verlengt de levensduur van de bladen en zorgt voor een betere werking.

In samenvatting, het vervangen van ruitenwissers is van groot belang voor uw veiligheid tijdens slecht weer. Wanneer u merkt dat uw ruitenwissers strepen of gaten beginnen te vertonen of slecht functioneren, is het tijd om ze te vervangen. Het vervangen van ruitenwissers is een eenvoudige taak die u zelf kunt uitvoeren en het is aanbevolen om de bladen regelmatig te reinigen voor een beter resultaat.