Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis.
Gratis verzending vanaf €25 in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Billink
Tips voor het Onderhoud van je Airconditioning in de Zomer

Tips voor het Onderhoud van je Airconditioning in de Zomer

minuten lezen
Ontdek handige tips voor het onderhouden van je airconditioning tijdens de zomer, zodat je comfortabel en koel kunt blijven rijden. Leer hoe je de luchtfilters reinigt, het koelmiddelniveau onder controle en andere belangrijke onderhoudsmaatregelen.

Met de zomerse hitte in volle gang is een goed functionerende airconditioning in je auto essentieel voor comfortabele ritten. In deze blog delen we handige tips voor het onderhouden van je airconditioning, zodat je koel kunt blijven tijdens de warme zomerdagen.

1. Regelmatig onderhoud

Laat je airconditioningsysteem regelmatig controleren en onderhouden door een professionele monteur. Dit zorgt ervoor dat het systeem efficiënt werkt en eventuele problemen vroegtijdig worden opgemerkt.

2. Reiniging van de luchtfilters

Controleer en reinig de luchtfilters van je airconditioning regelmatig. Vervuilde filters verminderen de luchtstroom en kunnen leiden tot verminderde koelprestaties. Volg de instructies van de fabrikant om de filters schoon te maken of te vervangen.

3. Controleer de condensor

De condensor van de airconditioning bevindt zich meestal aan de voorkant van de auto en kan verstopt raken door vuil, bladeren en insecten. Maak de condensor voorzichtig schoon met perslucht of een zachte borstel om de luchtstroom te verbeteren.

4. Controleer het koelmiddelniveau

Zorg ervoor dat het koelmiddelniveau op peil is. Als je merkt dat de koelprestaties afnemen, kan het zijn dat het systeem koelmiddel moet worden bijgevuld. Raadpleeg een professional om het koelmiddelniveau te laten controleren en bijvullen indien nodig.

5. Gebruik de airconditioning regelmatig

Laat de airconditioning regelmatig draaien, zelfs als je het niet per se nodig hebt. Dit voorkomt dat de afdichtingen uitdrogen en helpt de componenten soepel te blijven werken.

6. Gebruik de recirculatiemodus op hete dagen

Op zeer hete dagen kan het handig zijn om de recirculatiemodus te gebruiken. Hiermee recirculeer je de gekoelde lucht in de auto, waardoor de airconditioning minder hard hoeft te werken en de cabine sneller koelt.

7. Parkeer in de schaduw

Probeer je auto zo veel mogelijk in de schaduw te parkeren om overmatige hitteopbouw te voorkomen. Dit vermindert de belasting van de airconditioning bij het starten en zorgt voor een snellere afkoeling van de auto.

8. Gebruik zonneschermen

Plaats zonneschermen op de voorruit en zijruiten om direct zonlicht te blokkeren. Dit helpt de temperatuur in de auto te verlagen en vermindert de behoefte aan intensief gebruik van de airconditioning. Bekijk hier ons aanbod aan zonneschermen, ook voor kinderen!

Conclusie

Een goed onderhouden airconditioning is essentieel voor comfortabele ritten tijdens de zomerse hitte. Volg deze tips om je airconditioning in topconditie te houden, zodat je kunt genieten van aangename en verfrissende autoritten, zelfs op de heetste dagen. Blijf koel en comfortabel terwijl je de zomer doorkruist!

Toch niet zo'n fan van de airco, of wil je deze ondersteunen? Maak gebruik van een ventilator! Je vindt ze hier.