Ma t/m Vr voor 20:00 besteld, morgen in huis.
GRATIS verzending in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Klarna
Mag ik LED of Xenon inbouwen? - Wetgeving.

Mag ik LED of Xenon inbouwen? - Wetgeving.

minuten lezen
Xenon en LED verlichting mag alleen geplaatst worden in uw voertuig als deze hiervoor gemaakt is. Alle Xenon verlichting met een H-fitting (H7, H4, H1) zijn niet bestemd voor de openbare weg.

MAG IK LED OF XENON INBOUWEN IN MIJN VOERTUIG?

Xenon en LED verlichting mag alleen geplaatst worden in uw voertuig als deze hiervoor gemaakt is. Alle Xenon verlichting met een H-fitting (H7, H4, H1) zijn niet bestemd voor de openbare weg. Dit is zo vanwege de Nederlandse wetgeving 'Regeling voertuigen' (Artikel 4.1 en 4.2 van de regeling voertuigen) waarin Europese richtlijnen en verordeningen op het gebied van verkeersproducten zijn opgenomen. De wegenverkeerswet 1994 is hier van toepassing.

LAMPEN MET H FITTING ZIJN NIET TOEGESTAAN OP DE OPENBARE WEG

De Europese verordening geeft aan dat Xenon lampen met een H-fitting niet gebruikt mogen worden voor de openbare weg, omdat deze lampen geen gloeidraad hebben. Hetzelfde geldt ook voor LED verlichting die bijvoorbeeld in een T-fitting worden geplaatst. Dit betekent dat lampen met dergelijke fittingen volgens deze regels niet gebruikt mogen bestaan op de openbare weg. Dit type lampen hebben geen ECE Keurmerk (Europees keurmerk). 

Dit betekent dat de lampen niet bestemd zijn voor gebruik op de openbare weg. Deze lampen zijn uitsluitend te gebruiken buiten de openbare weg.  

Heeft u nog vragen over het inbouwen van Xenon of Led lampen? Neem dan contact met ons op.