Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis.
Gratis verzending vanaf €25 in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Billink
Hoe betaal je minder wegenbelasting? Tips & Tricks

Hoe betaal je minder wegenbelasting? Tips & Tricks

minuten lezen
In deze blog bespreken we een aantal handige tips waarmee je je wegenbelastingkosten kunt verminderen. De tips zijn: kiezen voor een zuinige auto, een elektrische of hybride auto, minder kilometers rijden, kiezen voor privélease of in aanmerking komen voor kortingen. De regels voor wegenbelasting kunnen per land verschillen, dus het is raadzaam om de regels voor jouw land te raadplegen en te zien welke opties er zijn.

Wegenbelasting is een verplichte kost voor iedereen die een auto bezit. Helaas kan het soms een flinke hap uit je budget nemen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je je wegenbelastingkosten kunt verminderen. In dit blog bespreken we een aantal handige tips.

Tip 1: Kies voor een zuinige auto. Auto's met een lagere CO2-uitstoot zijn vaak goedkoper in wegenbelasting. Het is daarom aan te raden om bij de aanschaf van een auto te kiezen voor een model dat zuiniger is in verbruik. Hierdoor bespaar je op de lange termijn aanzienlijk op je wegenbelastingkosten.

Tip 2: Kies voor een elektrische- of hybride auto. Deze auto's hebben vaak geen wegenbelasting omdat ze geen CO2 uitstoten. Dit is een grote besparing op de lange termijn, vooral als je veel kilometers maakt.

Tip 3: Rijd minder kilometers. Als je minder kilometers rijdt, betaal je minder wegenbelasting. Probeer daarom zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen, en gebruik je auto alleen voor de echt noodzakelijke ritjes. Dit natuurlijk wel doorgeven ook aan je verzekering om ook hier te besparen.

Tip 4: Kies voor een private-lease auto. Een andere optie is om te kiezen voor een privé lease auto. Hierdoor betaal je vaak minder wegenbelasting dan wanneer je de auto zelf koopt.

Tip 5: Kijk of je in aanmerking komt voor diverse kortingen waar je als automobilist gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld als je een auto rijdt die geschikt is voor personen met een beperking, of als je een auto rijdt die speciaal is aangepast voor personen met een beperking. Ook als je een auto rijdt die voldoet aan bepaalde milieueisen, zoals een lagere CO2 uitstoot, kun je in aanmerking komen voor kortingen. Het is daarom belangrijk om je te verdiepen in de regels voor wegenbelasting in jouw land, en te kijken of er kortingen zijn waar jij gebruik van kunt maken.

In samenvatting: Wegenbelasting is een verplichte kost voor iedereen die een auto bezit, maar er zijn een aantal manieren waarop je deze kosten kunt verminderen. Door te kiezen voor een zuinige auto, een elektrische- of hybride auto, minder kilometers te rijden, te kiezen voor privé lease of in aanmerking te komen voor kortingen, kun je flink besparen op je wegenbelastingkosten.

Het is goed om te onthouden dat de regels voor wegenbelasting per land kunnen verschillen, dus het is raadzaam om de regels voor jouw land te raadplegen en te zien welke opties er zijn.