Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis.
Gratis verzending vanaf €25 in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Billink
Het Boetesysteem in Duitsland en de Prachtige Foto's

Het Boetesysteem in Duitsland en de Prachtige Foto's

minuten lezen
Ontdek het strenge boetesysteem en puntenstelsel in Duitsland, waar verkeersovertredingen leiden tot zowel kosten als punten. Een glimlach voor je geld: de onverwachte foto's van de flits.
Duitsland staat niet alleen bekend om zijn smakelijke worsten en indrukwekkende snelwegen, maar ook om zijn strenge boetesysteem. Als je ooit in Duitsland hebt gereden en een boete hebt ontvangen, kun je je voorbereiden op een kostbare les (al is het aanzienlijk minder in vergelijking tot Nederland als het gaat om snelheidsboetes). Maar maak je geen zorgen, zelfs als het prijzig is, krijg je in Duitsland in ieder geval een glimlach voor je geld!

Het Boetesysteem

Het Duitse boetesysteem staat bekend als streng maar rechtvaardig. Verkeersovertredingen kunnen duur uitvallen, en de boetes variëren afhankelijk van de aard van de overtreding. Hier zijn enkele veelvoorkomende overtredingen en de bijbehorende boetes:
 
1. Snelheidsovertreding: Als je te hard rijdt, kunnen de boetes variëren van 10 tot 680 euro, afhankelijk van de mate van overtreding. Ook kan er een tijdelijke rij-ontzegging worden toegevoegd. Dit komt vaak voor bij 20+ te hard in een bebouwde kom.
 
2. Fout parkeren: Verkeerd parkeren kan je tussen de 10 en 65 euro kosten, afhankelijk van de ernst van de overtreding.
 
3. Bellen tijdens het rijden: Het gebruiken van een mobiele telefoon tijdens het rijden kan boetes van 100 euro en een strafpunt opleveren.
 
4. Alcohol achter het stuur: Drank achter het stuur kan resulteren in hoge boetes, het verlies van je rijbewijs en zelfs gevangenisstraf.
 
5. Door rood rijden: Het negeren van een rood stoplicht kan tot 200 euro kosten.
 

Het Puntenstelsel in Duitsland

In Duitsland is er een puntenstelsel dat betrekking heeft op het rijbewijsregister. Elke verkeersovertreding wordt bestraft met een bepaald aantal punten. Als je te veel punten verzamelt, riskeer je het verlies van je rijbewijs. Hier is een ruw overzicht van het puntenstelsel:
 
  • Bij een ernstige overtreding krijg je 2 punten.
  • Bij een misdrijf krijg je 3 punten.
  • Bij zware misdrijven kunnen dit tot 7 punten zijn.
Het rijbewijs wordt ingetrokken als je 8 punten bereikt.

Een Glimlach voor je Geld

Een foto van een flitspaal in Duitsland kan zowel een verrassende als een kostbare aandenken zijn. Wanneer je te snel rijdt of een andere verkeersovertreding begaat, kun je een onverwachte flits verwachten. In tegenstelling tot Nederland wordt je hier namelijk vrijwel altijd vanaf de voorkant geflitst. Deze flits resulteert vaak in een foto van jouw voertuig, wat niet alleen een herinnering aan je overtreding is, maar ook een visuele herinnering om altijd alert en gehoorzaam aan de verkeersregels te blijven. Het kan een "klik" moment zijn dat je eraan herinnert dat veiligheid op de weg altijd prioriteit heeft.
 
Omdat in Duitsland een boete wordt geregistreerd op je naam en niet op je voertuig, is het belangrijk dat de bestuurder zichtbaar is. Hierin zijn ze dus wat dat betreft wat coulanter dan bij ons in Nederland, waar de eigenaar van het voertuig gewoon de boete krijgt en zelf maar moet uitzoeken wie er op dat tijdstip reed. Hier twee voorbeeldfoto's:
 

Conclusie

In Duitsland is het verstandig om de verkeersregels nauwgezet op te volgen om dure boetes en punten te voorkomen. Het boetesysteem mag dan streng zijn, maar als je je overtredingen met een mooie pose overtreedt, kun je in ieder geval een leuk plakboek creëren en punten sparen. Onthoud om veilig te rijden, de regels te volgen en je geld uit te geven aan aangenamere zaken dan boetes!