Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis.
Gratis verzending vanaf €25 in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Billink
Brandstofopties in Duitsland: Een Overzicht van Euro 95, Super E10 en Superplus 98

Brandstofopties in Duitsland: Een Overzicht van Euro 95, Super E10 en Superplus 98

minuten lezen
Lees meer over brandstofopties in Duitsland, waaronder Euro 95, Super E10 en Superplus 98. Ontdek welke brandstof geschikt is voor jouw voertuig en plan een zorgeloze reis.

Als je van plan bent om door Duitsland te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende brandstofopties die beschikbaar zijn bij de tankstations. In dit blogartikel zullen we ons richten op Euro 95 (Super/Super 95), Super E10 en Superplus 98, en uitleggen wat deze brandstoffen inhouden en welke geschikt zijn voor jouw voertuig.

Euro 95 (Super/Super 95)

Euro 95, ook bekend als Super/ Super 95, is een veelvoorkomende benzinesoort die in Duitsland ruim verkrijgbaar is. Deze brandstof kan ook worden aangeduid als Super E5, Super 95 E5, Super 95 Oktan, Super bleifrei, Superbenzin of E5 Eurosuper. Het getal 95 staat voor het octaangetal van de brandstof, dat de klopvastheid aangeeft. Het toevoegsel "E5" geeft aan dat er 5% bio-ethanol in de benzine zit, vergelijkbaar met onze Euro 95 in Nederland.

Super E10 (Super 95 E10)

Super E10, ook wel Super 95 E10 genoemd, is een variant van Euro 95-benzine met een hoger ethanolgehalte. Het bevat geen 5% maar 10% bio-ethanol. Op de pompen waar Super E10 wordt verkocht, zijn er altijd duidelijke stickers aanwezig om aan te geven dat het om E10-brandstof gaat. Het is belangrijk op te merken dat niet alle voertuigen geschikt zijn om op Super E10 te rijden. Voordat je de weg op gaat, kun je controleren of jouw voertuig geschikt is voor E10-brandstof via e10check.nl. Als jouw voertuig niet geschikt is voor Super E10, adviseert de ANWB het gebruik van een premiumbrandstof, zoals Superplus 98.

Superplus 98 (Super Plus 98/98 Oktan)

Superplus 98, ook wel bekend als Super Plus 98 of 98 Oktan, is een benzinesoort met een hoger octaangetal dan Euro 95 en Super E10. Deze brandstof is geschikt voor voertuigen die een hoger octaangetal vereisen en normaal gesproken op Euro 95 rijden. Superplus 98 is ruim verkrijgbaar bij de tankstations in Duitsland. Het is belangrijk op te merken dat Superplus 98 duurder is dan Euro 95 en Super E10, maar het kan zonder problemen worden gebruikt in voertuigen die een hoger octaangetal vereisen.

Conclusie

Bij het tanken in Duitsland heb je verschillende brandstofopties tot je beschikking, waaronder Euro 95 (Super/ Super 95), Super E10 en Superplus 98. Euro 95 en Super E10 bevatten beide bio-ethanol, maar met verschillende bijmengingspercentages. Het is belangrijk om te controleren of jouw voertuig geschikt is voor Super E10 voordat je deze brandstof tankt. Als jouw voertuig niet geschikt is voor Super E10, kun je kiezen voor Superplus 98, dat een hoger octaangetal heeft. Raadpleeg de handleiding van jouw voertuig en houd rekening met de aanbevelingen van de fabrikant bij het maken van je keuze. Zorg ervoor dat je tankt wat het beste past bij de behoeften van jouw voertuig om een soepele en probleemloze reis door Duitsland te garanderen.