Razendsnelle levering
Gratis verzending in NL & BE
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Billink
Wat is het verschil tussen Euro 95 en 98?

Wat is het verschil tussen Euro 95 en 98?

minuten lezen
Ben je benieuwd wat nou precies de verschillen zijn tussen Euro 95 en 98? In deze blog gaan we verder in over de werking van deze beide brandstoffen in je voertuig en waarom de een stuk duurder is dan de ander.

Zowel Euro 95 als 98 zijn gemaakt van een mengsel van octaan en heptaan. Euro 95 bevat 95% octaan (vandaar de naam) en 5% heptaan. Bij Euro 98 is dit 98% octaan en 2% heptaan.

Zelfontstekingsmechanisme

Of u nu Euro 95 of Euro 98 tankt, hangt af van wanneer u wilt dat de zelfontbranding van de motor ingrijpt. Euro 98 ontbrandt bij veel hogere temperaturen en drukken dan Euro 95. Als de benzine in de motor te vroeg of te laat met de lucht reageert, kunnen er vonken ontstaan ​​die de motor kunnen vervuilen of beschadigen.


Duurder betekent niet altijd beter

Sommige mensen denken dat Euro 98 hun auto beter zal laten presteren, maar dat is een hardnekkige mythe. Je leest het goed: Euro 98 tanken is niet altijd goed voor je motor. Als de motor is ontworpen voor 95 euro, staat 95 euro garant voor optimale prestaties. Geeft de tankdop niet aan welk type benzine moet worden getankt? Neem altijd contact op met de verkoper of fabrikant.


Dus waarom het prijsverschil?

Nee, het zijn geen belastingen die het prijsverschil tussen Euro 95 en Euro 98 verklaren. De duurdere prijs van Euro 98 komt simpelweg door het fabricageproces: hoe hoger het gewenste octaangetal, hoe meer brandstof je moet verwerken. Zo makkelijk is het!