Altijd Gratis verzenden en retourneren
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Klarna
4.8/5 tm-google
Hoe Tint ik mijn Autoruit?

Hoe Tint ik mijn Autoruit?

minuten lezen
Het tinten van ruiten kan uw auto of huis een nieuwe look geven, maar het kan ook gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier gebeurt.

Introductie

Het tinten van ruiten kan uw auto of huis een nieuwe look geven, maar het kan ook gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier gebeurt. Om te voorkomen dat uw auto of huis schade oploopt door verkeerd getinte ruiten, is het belangrijk dat u de volgende stappen volgt:

Overleg met een professional voordat u uw ramen laat tinten. Het is in sommige gevallen illegaal om uw ramen te tinten.

U kunt een deskundige raadplegen voor juridisch advies over welke soorten tinten in uw buurt zijn toegestaan en hoeveel licht door verschillende soorten tinten wordt geblokkeerd. Een vakman heeft ook ervaring met het aanbrengen van raamfolie, zodat hij u kan adviseren over hoe u de klus het beste kunt klaren zonder het zicht te belemmeren of de lak van uw auto te beschadigen.

Koop een doe-het-zelf tinting kit of laat het professioneel doen.

Als u uw eigen ramen wilt tinten, zijn er een paar verschillende opties. U kunt een doe-het-zelf-kit kopen met alle benodigde materialen en instructies over hoe u de tint aanbrengt. Dit is waarschijnlijk uw beste optie als u op zoek bent om geld te besparen door het zelf te doen. Als u het echter niet erg vindt om meer geld uit te geven, is het ook mogelijk om professionele raamfoliebedrijven te laten komen en uw nieuwe raamfolie voor u te laten aanbrengen. In beide gevallen moet u ervoor zorgen dat degene die de folie aanbrengt precies weet wat hij doet, zodat er geen schade aan uw autoruit kan ontstaan.

Maak de ruit schoon, zorg ervoor dat er geen vuil of iets anders op het glasoppervlak zit.

Als uw ruiten vuil zijn, gebruik dan een glasreiniger op waterbasis (zoals Glassex) en een microvezeldoek om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat u een pluisvrije doek of papieren handdoek gebruikt, want extra vuil of pluis kan krassen op het glasoppervlak veroorzaken.

Als u krassen op uw ruit hebt en deze wilt verwijderen, gebruik dan een scheermesje in plaats van een reinigingsmiddel. Het gebruik van een schurend reinigingsmiddel kan meer schade aanrichten dan goed doen!

Folie voorsnijden met een scherp mes.

U hebt een scherp mes en een snijmat of -oppervlak nodig. U kunt ook een liniaal gebruiken om rechte sneden te maken.

De tint moet ongeveer groter worden gesneden dan de maat van uw raam, zodat het na installatie kan worden bijgesneden

Gebruik een föhn of heatgun om het glas op te warmen.

Verwarm het glas voordat u de folie aanbrengt, zodat de folie beter hecht. Als u een kit koopt, gebruik dan het warmtepistool in de kit. Zo niet, gebruik dan een haardroger.

Spuit zeepwater op de ruit.

  • Spuit veel zeepwater op de ruit.

  • Breng de tintfolie aan op één kant van uw autoruit met behulp van een warmtepistool en zorg ervoor dat u geen oppervlak aanraakt met gehandschoende handen die vingerafdrukken kunnen achterlaten (of gebruik latex handschoenen als u extra voorzichtig wilt zijn).

  • Verwijder de achterkant van uw getinte folie zodra u deze hebt aangebracht en druk alle randen stevig aan zodat er geen luchtbellen onder komen te zitten - die zijn later moeilijk te verwijderen! Als er na deze stap hardnekkige luchtbellen overblijven, gebruik dan een creditcard of een trekker en druk ze er van achteren uit terwijl ze nog zacht zijn; probeer anders die gebieden opnieuw te verwarmen en laat ze afkoelen tot ze helder zijn voordat u meer steunpapier verwijdert).

  • Verwijder voorzichtig alle overgebleven stukjes steunpapier; trek ze er niet af!

Het tinten van uw ramen kan de moeite waard zijn, maar kan ook lastig zijn als het niet goed wordt gedaan!

Het tinten van uw ramen kan lonend zijn, maar het kan ook onhandig zijn als het niet goed gebeurt. Wanneer u uw eigen ramen blindeert, moet u er rekening mee houden dat dit een precies karweitje is.

Conclusie

Als u uw ramen wilt laten tinten, neem dan eerst contact op met een professional. Zij zullen u helpen beslissen welk type folie het beste is voor uw behoeften en hoeveel licht kan worden geblokkeerd. Zij zullen u ook instrueren welk warmtepistool of föhn u het beste kunt gebruiken om de folie op te warmen voordat u hem aanbrengt. Als u besluit het zelf te doen, zorg er dan voor dat er geen vuil op het glasoppervlak zit voordat u begint, zodat er na afloop alleen een heldere folie achterblijft.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »