Altijd Gratis verzenden en retourneren
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen met Klarna
4.8/5 tm-google
Hoe installeer ik een subwoofer in mijn auto?

Hoe installeer ik een subwoofer in mijn auto?

minuten lezen
Als u op zoek bent naar een manier om bass toe te voegen aan het audio systeem in uw auto, is het installeren van een subwoofer een van de beste manieren om dit te doen.

Het toevoegen van een subwoofer kan de geluidskwaliteit van uw audio systeem verbeteren

Als u meer bass wilt toevoegen aan het audiosysteem van uw auto, is het installeren van een subwoofer een geweldige manier om dit te doen. Het meest voorkomende voordeel van het toevoegen van een subwoofer is dat het de geluidskwaliteit van uw auto stereo verbetert door het toevoegen van meer bass. Dit kan u helpen een betere geluidskwaliteit te krijgen bij gebruik van een fabrieks head unit of aftermarket head unit, omdat de verhoogde hoeveelheid bas helpt compenseren voor de minder-dan-ideale standaard luidsprekers in veel voertuigen.

Positie van de Subwoofer

 • Bepaal waar u de subwoofer wilt plaatsen, meestal de kofferbak of achterbank van de meeste voertuigen.

 • Plaats de subwoofer op een plaats die niet in de weg zit.

Ontkoppel de accu voordat u iets aan de bedrading van uw auto gaat doen.

 • Koppel de accu los. Deze stap is niet voor elke auto noodzakelijk, maar het is veilig om te zeggen dat dit de standaardprocedure is voordat u aan het elektrische systeem van uw auto gaat werken. Het is het beste om de accu los te koppelen als u niet rijdt of in het verkeer zit, dus doe dit nadat u thuis hebt geparkeerd en de motor hebt uitgezet.

 • Controleer of alles is uitgeschakeld: niet alleen uw auto - ook versterkers of subwoofers die u hebt geïnstalleerd moeten zijn uitgeschakeld. U kunt controleren of alles is uitgeschakeld door op de "power" knop van elke versterker/subwoofer afzonderlijk te drukken (of gebruik een multimeter). 

 • Zet alle andere apparaten uit die energie uit de batterij halen - dingen zoals mobiele telefoons en mp3-spelers verbruiken kleine hoeveelheden energie, zelfs als ze zogenaamd "uit" staan.

Leid stroom en aarde naar de box.

 • Gebruik een draadstripper om het uiteinde van de positieve en negatieve draden die van de accu komen, te strippen.

 • Neem een ring terminal en bevestig het aan een uiteinde van een stuk luidsprekerkabel. Steek dat door het gat in uw voeding (de "+" kant) op uw subwooferbehuizing, en krimp het dan dicht met een tang zodat u een ingesloten verbinding tussen beide hebt.

 • Herhaal dit proces met een ander stuk luidsprekerdraad, bevestig het aan een klem aan elke kant van de voedingsterminals van uw versterker (opnieuw, door ze met elkaar te verbinden). Dit zal ervoor zorgen dat er geen spanningsval is tussen de punten in uw systeem; als er enige variatie is in spanningsniveaus langs enig pad tussen apparaten, zal de geluidskwaliteit eronder lijden als gevolg van vervorming door elektrische ruis die in signalen wordt geïntroduceerd door variërende spanningen!

Subwoofer Audio Versterker Installatie Set
*Klik op de afbeelding om ons aanbod in subwoofer kabelsets te bekijken.

 

Leid nieuwe luidsprekerkabels van uw head-unit naar uw versterker.

Om nieuwe luidsprekerkabels aan te sluiten van uw head unit naar uw versterker, sluit u ze eerst aan op een nieuwe set luidsprekerkabels met behulp van twist-on connectors. De positieve pool op een van de luidsprekers van uw auto moet al geaard zijn met een schroevendraaier; als dat niet het geval is, gebruik dan wat elektrisch plakband om ervoor te zorgen dat de pool niets anders raakt. Verbind vervolgens de massadraad van de versterker met een schroevendraaier met een metalen bout op een van de chassisonderdelen van uw auto.

Sluit de aardedraad aan op de auto.

 • Zorg ervoor dat u de draad verbindt met een bout die stevig aan het chassis van de auto is bevestigd.

 • Zorg ervoor dat er geen verf of roest op de bout zit.

 • Zorg ervoor dat de bout niet verbonden is met bedrading, brandstof- of remleidingen

Conclusion

Je hebt net geleerd hoe je een subwoofer in je auto installeert. Dit is een van de makkelijkste manieren om je geluidssysteem te verbeteren en krachtiger te maken. Het mooie van dit project is dat je er geen speciale vaardigheden of gereedschap voor nodig hebt - alleen een beetje tijd om uit te zoeken wat voor soort luidsprekers het beste werken in jouw auto.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »